Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавринович сказав, за яких умов запрацює Рада

Понеділок, 21 вересня 2009, 11:11

Робота Верховної Ради цього тижня залежить від позиції коаліції, заявляє перший віце-спікер Олександр Лавринович.

В інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформ" на запитання, чи є шанс, що ВР запрацює після декількох місяців "простою", він сказав:

"Це залежить від того, наскільки відповідальну позицію займуть представники проурядової більшості..., наскільки ця більшість буде налаштована на виконання обов'язків перед законами й українськими громадянами".

"Йдеться навіть не про наші вимоги, а про вимоги Конституції України, закону про оплату праці і Бюджетного кодексу. Відповідно до законодавства, громадяни України повинні отримувати гарантований мінімум, що дозволяє їм фізіологічно вижити. Зважте, не жити нормально, а тільки вижити", - сказав Лавринович.

"Цей мінімум визначається на підставі обсягу споживчого кошика, вартість якого розраховує Кабінет міністрів. І після того, як уряд усе порахував, затвердив, він має виконати свій обов'язок і рекомендувати парламенту, своїй більшості, ухвалити рішення про підвищення гарантованого мінімуму", - підкреслив він.

На запитання, що має зробити БЮТ, щоб Рада запрацювала, і на які поступки готова Партія регіонів, "регіонал" зазначив: "Слово "поступки" не зовсім доречне, оскільки йдеться про дії влади, яка повинна забезпечувати виконання обов'язків перед громадянами. Скоріше, я б говорив про певну гнучкість позиції Партії регіонів".

"Цю гнучкість ми вже продемонстрували, розділивши соціальні стандарти на два окремих аспекти. Перший стосується людей, які працюють і повинні отримувати мінімальну заробітну плату. Другий аспект – ми його вважаємо першочерговим, найважливішим – захищає людей, які можуть розраховувати тільки на кошти від держави. Я маю на увазі пенсії й соціальні виплати, причому не тільки пенсіонерам, але й дітям, у яких немає батьків", - сказав Лавринович.

"Ми розділили соціальні стандарти на два аспекти і запропонували спочатку вирішити їх по черзі. Але і цей наш крок не сприяв тому, щоб більшість виконала вимоги законів і особисте зобов'язання, дане з трибуни парламенту 24 липня, коли від імені уряду лідер фракції БЮТ пообіцяла розглянути можливість підвищення соціальних стандартів на першому ж засіданні", - зазначив він.

Лавринович підтвердив, що переговори БЮТ і Партії регіонів, які велися минулого тижня, не призвели до позитивного результату: "Ні, не призвели".

"Я здивований, що консультації не продовжилися, хоча ми могли б знайти рішення цього питання. Для Партії регіонів важлива не першість у тому, що це саме ми відстояли стандарти. Важливо, щоб рішення було, щоб люди отримали виплати", - заявив він.

При цьому на думку першого віце-спікера, Верховна Рада вже перетворилася на "філію агітаційних штабів різних кандидатів": "Усе давно вже сталося".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...