Лавринович: Ющенко краще думав би про свою роботу

Понеділок, 21 вересня 2009, 12:55

Оскарження президентом у Конституційному Суді нового закону про вибори президента не вплине на хід виборчої кампанії.

Впевненість у цьому висловив перший віце-спікер Олександр Лавринович в інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформ", опублікованому в понеділок.

"Не вплине, бо таких причин теоретично не може бути, якщо виходити з того, що написано в конституційному зверненні президента. Він не просить визнати закон "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо виборів президента" неконституційним", - зазначив Лавринович.

"Його звернення стосується всіх п'яти законів, у які внесені зміни, і в нього претензії до окремих статей, до окремих норм цих законів. Це не може вплинути в цілому на президентську кампанію", - підкреслив він.

Лавринович упевнений, що КС не скасував би закон про вибори президента в новій редакції, повторно ухвалений Верховною Радою з подоланням вето Віктора Ющенка.

"Я упевнений, що цього не буде. Та й президент у своєму зверненні до суду так питання не ставить. І всі побажання суду щодо реєстрації закону враховані", - підкреслив перший віце-спікер.

Коментуючи ж заяву Ющенка про те, що через "патову ситуацію в Верховній Раді" парламент повинен або працювати, або саморозпуститися, Лавринович сказав:

"Президент повинен більше перейнятися роботою свого секретаріату і своєю особистою роботою. Те, що він протягом усього свого терміну хоче навчити працювати уряд і Верховну Раду, на жаль, не дозволяє йому навчитися працювати самому".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування