Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обговорення дітища Ющенка підмінюється "агітками" - Томенко

Вівторок, 22 вересня 2009, 11:12

Обговорення президентського проекту Конституції на Першому національному телеканалі підмінюється заангажованим представленням однієї точки зору і агітацією.

Так вважає заступник голови Верховної Ради Микола Томенко (БЮТ), повідомляє прес-служба політика.

За його спостереженням, за час обговорення на цьому каналі проекту Конституції Віктора Ющенка – з 1 вересня – в ефірі "не було жодного політика чи експерта, які б не підтримали, висловлювали сумніви чи якісь застереження до проекту Конституції".

Томенко просить президента Національної телекомпанії роз’яснити, чому так відбувається.

Він погоджується, що обговорення конституційних ініціатив президента на загальнонаціональному державному каналі законне, адже за законом "Про телебачення і радіомовлення" держава "гарантує реалізацію прав на інформацію, на вільне і відкрите обговорення суспільно важливих проблем із застосуванням телебачення і радіомовлення".

"Водночас, практична реалізація проекту виявила суттєві недоліки, які зводять нанівець позитивний потенціал цієї ініціативи", - зазначає Томенко.

"Завдяки обраному формату та підбору учасників, передачі по суті представляють собою "агітки" президентського проекту змін до Конституції. Обговорення проблеми підмінюється заангажованим представленням однієї точки зору. Це нагадує не кращі приклади реалізації лінії "керуючої та направляючої" сили на колишньому радянському телебаченні", - заявляє він.

На думку Томенка, такий підхід порушує як загальні вимоги закону "Про телебачення і радіомовлення", так і положення указу президента щодо винесення проекту конституційних змін "на всенародне обговорення" для "визначення позиції громадян".

Обговорення та визначення усвідомленої позиції передбачає не "менторські роз’яснення", а змістовну дискусію із представленням різних точок зору, наголошує БЮТівець.

"На жаль, в ефірі Першого національного телеканалу можна констатувати відсутність такої дискусії", - заявляє Томенко.

На його переконання, "до обговорення необхідно залучити й представників тих політичних сил та експертів, які критично оцінюють певні норми цього варіанту Конституції, зокрема, двопалатний парламент, збільшення повноважень президента та інше".

"Передачі циклу "Обговорюємо Конституцію" необхідно привести у відповідність до вимог законодавства, щоб на загальнонаціональному каналі відбувалося не лише схвалення, як це була за часів прийняття радянських Конституцій, а вільний доступ всіх точок зору", - наголошує Томенко.

Як відомо, 1 вересня на "Першому національному" стартував проект "Обговорюємо Конституцію", в рамках якого щоденно транслюються 5-хвилинні передачі за участю вчених, експертів, зокрема, в галузі конституційного права, та представників громадськості.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: