Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна чекає роз’яснень із Європи про свій "голос"

Вівторок, 22 вересня 2009, 11:57

Україна чекає від Європейського суду з прав людини роз’яснень, який саме список кандидатів на посаду судді цієї інстанції від України легітимний.

Про це повідомила журналістам заступник міністра юстиції України Валерія Лутковська, передає "Німецька хвиля".

Через плутанину в списках суддів постійно інтереси України у Європейському суді з прав людини ніхто не представляє.

Через це Парламентська асамблея Ради Європи може позбавити Україну права голосу.

Останні події

Ця правова колізія виникла через прізвище одного кандидата – депутата від Партії регіонів Сергія Головатого. У першому списку, який нібито відкликала Україна, прізвище Головатого є, в другому – немає.

Як зауважують оглядачі, дехто з української влади не вважає Головатого потенційним кандидатом, який би представляв інтереси України в Європейському суді.

Натомість офіційний Київ звернувся до самого Європейського суду і хоче, аби там розтлумачили, як саме мають призначатися судді до цього правового органу.

"Це для того, щоб правовим шляхом вирішити ті питання, які на сьогодні склалися з обранням судді від України у Європейському суді з прав людини", - пояснила Лутковська.

"На сьогоднішній день суд отримав це звернення. І ми розраховуємо, що найближчим часом звідти нам нададуть це тлумачення", - повідомила вона.

Представниця українського Мін’юсту зауважила, що хоча тлумачення Європейського суду країна виконувати не зобов’язана, але Україна їх виконає, якими б вони не були.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...