Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські журналісти не просили дозволу на роботу в Україні

Вівторок, 22 вересня 2009, 14:25

У журналіста телеканалу "Росія" Ігоря Бєлокопитова, якому раніше заборонили в'їзд в Україну, не було акредитації в МЗС для роботи на території країни.

Про це у вівторок повідомив журналістам прес-секретар МЗС Василь Кирилич.

Він підкреслив, що всі іноземні журналісти мають одержати акредитацію перед тим, як приступити до роботи на території України.

"Зазначений журналіст не звертався в МЗС України за акредитацією з приводу здійснення своєї професійної діяльності на території України", - сказав Кирилич.

Разом з тим, за його словами, заборону на в'їзд в Україну російському журналісту поставили відповідні правоохоронні органи.

"Зі своєї сторони МЗС повідомляє про відсутність акредитації", - зазначив Кирилич.

Як повідомлялося, у п'ятницю, 18 вересня, в Україну не пропустили оператора телеканала "Росія" Бєлокопитова. Він прибув в аеропорт "Бориспіль" рейсом "Москва - Київ" о 8:30.

У СБУ підтвердили факт заборони йому на в'їзд в Україну в зв'язку з поширенням "брехливої інформації щодо українських громадян".

Бєлокопитов є оператором авторської програми журналіста Аркадія Мамонтова.

Після російсько-грузинської війни, журналісти, серед яких був Бєлокопитов, зняли фільм "Свій - Чужий" про участь громадян України в серпневій війні на стороні Грузії.

У цей раз знімальна група направлялася в Україну для зйомок нового фільму.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...