Рух втрачає "багнети". Тарасюк збирається "підіграти" Тимошенко?

Вівторок, 22 вересня 2009, 15:54

Полтавська облорганізація Народного руху України заявила про вихід із партії і вступ у лави громадського руху "За Україну!".

Як пише "Комерсант-Україна", приводом для такого рішення стало зближення керівництва Руху з Блоком Юлії Тимошенко.

"Нинішня верхівка НРУ під керівництвом Бориса Тарасюка усіляко наполягає на зближенні з БЮТ, погляди якого цілковито різняться від програмних цілей та ідеологічних засад Руху", - йдеться в заяві прес-служби "За Україну!".

Голова полтавської обласної організації НРУ Олег Пустовгар заявив газеті, що на майбутніх виборах президента "За Україну!" буде підтримувати чинного главу держави Віктора Ющенка.

"У нас немає іншого кандидата, крім Ющенка, і ми не згодні з наміром Тарасюка йти в президенти", - сказав він.

За інформацією видання, за прикладом полтавської обласної організації найближчим часом вчинить низка інших обласних організацій НРУ.

Зокрема, за словами народного депутата Ярослава Кендзьора ("Наша Україна - Народна самооборона"), якого виключили з Руху, але який не втратив зв'язків із партією, конференції більшості районних партійних організацій Львівської області вже ухвалили рішення про підтримку кандидатури Ющенка на виборах президента.

"Я знаю, що івано-франківська, львівська, тернопільська обласні організації, більшість районних організацій Хмельницької області категорично проти висування в президенти Бориса Тарасюка", - сказав Кендзьор.

"Ми ж знаємо, що в грудні пан Тарасюк зніме свою кандидатуру і закличе "рухівців" підтримати Юлію Тимошенко", - заявив він.

Політрада НРУ після вивчення ситуації в полтавській облорганізації дійшла висновку, що Пустовгар "завдав шкоди авторитету партії".

Серед іншого політрада відзначила, що він порушив рішення центральної ради партії від 4 липня, яким було заборонено обговорювати формат участі НРУ в президентській кампанії.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News