Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суддя-колядник скаржиться, що його обзивають і каже, що не божевільний

Вівторок, 22 вересня 2009, 16:32

Екс-суддя Ігор Зварич заявляє, що своїми позовами проти представників влади і журналістів намагається "зупинити лавину грубих порушень прав людини".

Про це йдеться у відкритому зверненні Зварича до представників ЗМІ.

"Цим зверненням я хочу завірити вас, що жодної мети при подачі позовів в суд, такої як образити, принизити, оббрехати чи розорити журналістів, я не мав, і не маю. Також я не маю на меті збагатитися за рахунок журналістів", - заявляє Зварич.

Він нагадує, що 23 вересня, у Франківському районному суді Львова відбудеться слухання шести його позовів до газети "Високий замок" і одного позову до газети "Експрес".

Проте Зварич обіцяє, що "у подальшому" ним "будуть зменшені позовні вимоги щодо стягнення моральної шкоди з ЗМІ".

"...Мною подано позови в суд до окремих ЗМІ та журналістів, які систематично, в грубій формі, до винесення обвинувального вироку відносно мене, обзивали мене, стверджували, що я хабарник, злочинець, придумували мені різні прізвиська. І таких публікацій було сотні", - пише він.

Водночас Зварич просить журналістів "висвітлювати, критикувати, доводити до громадськості, тримати на контролі події, які будуть розвиватись" у його справі.

"Зі своєї сторони обіцяю всі ці справи, скільки б їх не було, та "справу Зварича" довести, в разі потреби, до слухання в Європейському суді з прав людини", - заявляє він.

"Я також хочу завірити, що нікому не погрожую, не попереджую, не сходжу з розуму, я повністю адекватний у своїх діях, в мене є честь і гідність, і, саме тому, я захищаю її, як і членів моєї сім’ї, в цивілізований, демократичний спосіб", - пише Зварич.

Він також заявляє, що президент Віктор Ющенко "не вправі був обзивати" його "злочинцем, як і інших громадян України, допоки не винесено обвинувального вироку суду".

"Саме тому я подав позови до президента Віктора Ющенка, щоб в судовому порядку такі дії президента України були визнані незаконними", - сказано у заяві.

"Позови в суд з такою ж вимогою я подав і до політиків, окремих депутатів, які на пленарних засіданнях ВР України та в інтерв’ю ЗМІ називали мене хабарником, злочинцем, свідомо оббріхували та ображали мене, покликаючись на обставини, про які вони десь чули, однак які їм достовірно відомі не були", - пише екс-суддя.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування