Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко поїхав до США на "оглядини"?

Вівторок, 22 вересня 2009, 18:16

Політик Сергій Тігіпко виступає за "перезавантаження" американсько-українських відносин.

Про це він заявив під час своєї доповіді на круглому столі в Центрі за американський прогрес (Center For American Progress), повідомляє прес-служба політика.

У своєму виступі Тігіпко охарактеризував демонстративно "антиросійський" зовнішньополітичний курс президента Віктора Ющенка як "анахронізм".

На думку політика, цей курс не вписується в новий порядок денний міжнародних відносин, у тому числі в контексті "перезавантаження" американсько-російських і європейсько-російських відносин.

У зв'язку з цим Тігіпко заявив, що "перезавантаження" необхідне і для американсько-українських двосторонніх взаємин.

Оскільки, уточнив політик, ніколи пріоритетні для української сторони питання вступу в НАТО і прискореної політичної євроінтеграції, більше такими не є.

"Економіка, а не зовнішня загроза - от, по-справжньому, спільний інтерес України, країн Європи і США. До того ж ні НАТО, ні Євросоюз не готові бачити Україну у своїх лавах у найближчій перспективі", - сказав Тігіпко.

У дискусії взяли участь експерти з числа урядових радників і співробітників аналітичних центрів з питань американсько-українських і американсько-російських відносин, модератором виступив екс-посол США в Україні Стівен Пайфер.

Тігіпко знаходиться в США з триденним приватним візитом. У програмі візиту - зустрічі з представниками адміністрації президента США, Держдепартаменту, Ради безпеки, Міноборони і Міністерства енергетики США.

Також Тігіпко відвідає Нью-Йорк, де зустрінеться з президентом Міжнародного українського конгресу Тамарою Олекси й українською діаспорою.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування