Ющенко хоче, щоб у США знали про Україну

Вівторок, 22 вересня 2009, 19:17

Економічна співпраця України та США має отримати новий імпульс.

Про це заявив президент Віктор Ющенко у Нью-Йорку під час робочого сніданку з представниками ділових кіл США, повідомляє прес-служба глави держави.

Він підкреслив, що на кінець першого півріччя цього року в українську економіку було залучено майже 1,4 млрд. доларів американських інвестицій.

Проте світова криза негативно позначилася як на інвестиційній діяльності, так і на нашому зовнішньоторговельному обороті.

Ющенко вважає, що у такій ситуації слід уважно проаналізувати конкретні причини скорочень і дати новий імпульс двосторонній економічній співпраці.

Він закликав і американський, й український бізнес до активної роботи у пошукові нових партнерів, нових форм і підходів до співробітництва.

"Я хотів би, щоб американські бізнесові кола мали чітку інформацію про перспективи й переваги співпраці з нашою країною", – наголосив він.

Президент висловив побажання, щоб представники українських та американських ділових кіл частіше зустрічалися для обміну інформацією стосовно можливих проектів співробітництва.

Звертаючись до представників бізнесу, Ющенко підкреслив: Україна – це місткий внутрішній споживчий ринок, потужна виробнича і науково-технічна база, кваліфіковані трудові ресурси, унікальне транзитне розташування.

Зокрема президент зпзначив багато можливостей для нашої співпраці у сфері високих технологій - передусім у космічній галузі, у машинобудуванні, транспорті.

Окремо він наголосив на можливостях активного співробітництва в аграрно-промисловому секторі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування