Литвин каже, що регіоналам дали по голові

Вівторок, 22 вересня 2009, 19:34

Cитуація у парламенті довела, що у підвищенні соцстандартів не зацікавлена жодна фракція.

Про це спікер Володимир Литвин заявив під час брифінгу в парламенті.

Він вважає, що українське суспільство саме зараз має робити висновок з того, що відбувається в парламенті.

"Висновок можна зробити однозначний – не потрібне прийняття рішення про підвищення соціальних стандартів. Потрібно шукати приводи для війни, для того, щоб нагнітати протистояння в Україні", - сказав спікер.

Литвин висловив переконання, що сценарій руйнування України продовжує реалізовуватися.

"Втомлені люди (депутати з фракції Партії регіонів) відступили від тих установок, які їм були нав’язані, їм дали по голові, я образно кажу, наказали стояти, і ви бачили, як дружно всі побігли, щоб продовжити незрозумілу процедуру і процес", - сказав Литвин.

Спікер наголосив, що парламентські політичні сили дійшли компромісу, і до проведення вечірнього засідання ВР жодних заперечень фракція Партія регіонів не озвучувала.

"Потім, що сталося, ви бачили. Будуть блокувати, хай блокують, але за викликом ніхто не буде працювати", - додав Литвин.

Водночас, за словами спікера, якщо парламент у середу буде розблоковано, то депутати почнуть голосувати підняттям рук за законопроекти щодо підвищення соціальних стандартів.

"Це рішення не відмінено, а тим більше, я вважаю, що в цьому питанні потрібно раз і назавжди поставити крапку", - додав Литвин.

Як відомо, у вівторок вранці депутати вирішили, що будуть голосувати за проекти законів, що стосуються соцстандартів підняттям рук і вголос підтверджуючи свою позицію щодо законопроекту.

Але проти такого рішення виступили представники фракції Партії регіонів. Спочатку вони вимагали перерви в роботі ВР, а потім заблокували трибуну парламенту.

Це відбулося, після того як Верховна Рада не підтримала пропозицію про скасування рішення про зміну способу голосування по законопроектах, що стосуються соціальних стандартів.

За дане рішення проголосували 207 з 421 народного депутата, зареєстрованого у залі. Фракція Партії регіонів наполягала, щоб рішення приймалися шляхом голосування картками за допомогою системи "Рада".

Також регіонали не підтримали рішення про перенесення розгляду цих законопроектів на четвер, 24 вересня.

Литвин закрив засідання парламенту.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування