У Тимошенко розкрили план побачення з Путіним

Вівторок, 22 вересня 2009, 20:16

Прем'єри України та Росії планують обговорити співпрацю в машинобудуванні та інноваційній сфері.

Про це повідомив міністр економіки Богдан Данилишин, відповідаючи на запитання про плани зустрічі Юлії Тимошенко і Володимира Путіна в рамках засідання глав урядів країн СНД у Ялті, наміченого на 20 листопада 2009 року.

"У рамках економічної ради глав урядів СНД (між прем'єрами) буде обмін думками про перспективи співробітництва між нашими двома країнами", - сказав він.

"Це буде чергова зустріч, яка поводиться між прем'єрами практично раз на квартал, і ми сподіваємося на те, що в ході її будуть досягнуті нові контакти ефективної співпраці в тій чи іншій сфері", - заявив Данилишин.

"Я думаю, обговорюватимуться можливості співробітництва в машинобудуванні, літакобудуванні, суднобудуванні, можливості інноваційної співпраці", - додав він.

При цьому Данилишин підкреслив, що Україна всіляко зацікавлена в реалізації інноваційних програм в рамках Співдружності.

"Ви знаєте, що зараз формується спеціальна програма інноваційного розвитку країн СНД до 2020 року. Хочу зазначити, що Україна була ініціатором розробки такої програми, і ми всіляко підтримуємо можливості її впровадження та реалізації", - зазначив міністр.

"Думаю, що саме на етапі зближення інноваційних потенціалів країн і налагодження спільних контактів ми будемо проводити діалог", - додав він.

Як відомо, раніше обговорити питання співпраці в авіабудуванні між Україною і Росією планувалося в рамках міжурядової комісії, засідання якої було намічено провести на початку жовтня 2009 року в Харкові.

Пізніше стало відомо про перенесення засідання та зустрічі прем'єрів. Зокрема, за деякими даними, російські сторона пропонувала організувати її за день до засідання глав урядів країн СНД в Ялті.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування