Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Отруєння Ющенка переростає в серіал "Шпигунські пристрасті"

Вівторок, 22 вересня 2009, 20:36

Слідча комісія парламенту вимагає від Генпрокуратури та СБУ порушити кримінальну справу за фактом фальсифікації отруєння президента діоксином.

Про це у вівторок повідомляє прес-служба комісії.

Крім того комісія вимагає звільнити керівника слідчої групи Генпрокуратури з розслідування отруєння Віктора Ющенка Галину Климович.

Голові комісії Володимиру Сівковичу доручено особисто зустрітися з Генпрокурором Олександром Медведьком та ознайомити його з усією інформацією, яку зібрала комісія за час своєї роботи.

Також комісія вимагає від Медведька поновити на посаді звільненого начальника відділу з нагляду за слідством Ларису Чередниченко.

"Чередниченко була офіційно відряджена з ГПУ до складу експертів комісії, втім звільнена через три дні після того, як написала рапорт на ім‘я Медведька, в якому виклала усі факти по справі про отруєння Ющенка, які дізналася під час роботи в комісії", - йдеться в повідомленні.

Комісія заявляє, що має достатньо доказів, "які підтверджують факт маніпуляції із експертизами зразків крові Ющенка".

"Представник близького оточення Ющенка в 2004-му році Роман Зварич неодноразово у своїх інтерв‘ю підтверджував, що возив зразки крові Ющенка до США", - сказано в документі.

"Разом з тим у комісії є документальні докази того, що дружина президента Катерина Ющенко під час виборчої кампанії 2004-го року консультувалась та отримувала допомогу від представників спецслужб CША", - йдеться в повідомленні.

"Так у розпорядженні комісії знаходиться аудіо запис розмови громадянки на ім‘я Марта зі співробітником іноземної розвідки нібито Романом. Розмова велася англійською мовою і відбулася у жовтні 2004-го", - зазначає комісія.

В повідомленні зазначається, що Одеський інститут судових експертиз при Мінюсті зробив офіційний висновок, що "голос так званої "Марти" є ідентичним голосу дружини президента Катерини Ющенко".

"Наявні в комісії матеріали свідчать про термінову необхідність слідчим шляхом перевірити інформацію про те, що зразки крові Віктора Ющенка перевозилися до США, де збагачувалися діоксином", - додається в повідомленні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування