Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Снайпер з яйцем": Зараз би я не вчинив "замах" на Януковича

Середа, 23 вересня 2009, 10:23

Івано-франківець, який п'ять років тому поцілив у Віктора Януковича яйцем, розчарувався в Юлії Тимошенко і Вікторі Ющенку.

У четвер виповнюється рівно п'ять років з "яєчного замаху" на кандидата в президенти і тодішнього прем'єр-міністра Януковича, нагадує газета "Сегодня".

В Івано-Франківську 17-річний студент-економіст Дмитро Романюк кинув яйце в політика. Янукович упав. Його супротивники відразу підняли його на сміх, а прихильники пояснювали, що в лідера Партії регіонів потрапив важкий предмет.

Тоді батько Романюка, декан економфаку Прикарпатського нацуніверситету Михайло Романюк, боявся, що сина виключать з вузу або взагалі посадять, а його самого звільнять.

"Але ніхто Романюкам не мстився, а Янукович хлопця простив, мовляв, молодий ще, недосвідчений. На радощах його батько навіть поставив у церкві свічку за здоров'я прем'єра", - зазначає видання.

Цього року хлопець закінчив вуз, пройшов практику у Верховній Раді, секретаріаті президента і вступає до аспірантури. Тепер Романюк і сам хоче йти в політику - для початку він заснував у Західній Україні громадський рух.

Романюк зізнався, що тепер би вже не чинив замаху ні на Януковича, ні на будь-якого іншого несимпатичного йому політика.

"Це був смішний, примітивний вчинок. Мені ж було всього 17 років, а тепер я виріс. Зараз вже розумію, що є інші методи відстоювання своєї позиції", - розповідає Романюк.

"Хоча приємно, що випадок з яйцем якоюсь мірою, можливо, вплинув на хід виборчої кампанії, і Ющенко став президентом. На той момент він був найдостойнішим кандидатом, але довіри не виправдав", - додав він.

За п'ять років Романюк розчарувався в лідерах Майдану. Він ображений на партію "Наша Україна", у лавах якої він був, але так і не потрапив до міськради.

Романюк був у прохідній частині списку, але перед виборами потрапив у лікарню з кором, і його викреслили з кандидатів у депутати.

Розчарувався він і в Тимошенко: "За те, що ледь не створила коаліцію з Януковичем і хоче поміняти Конституцію, щоб вибирати президента в парламенті. А взагалі, у владу повинні прийти нові люди".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування