Тимошенко "потягають" у Генпрокуратурі й СБУ?

Середа, 23 вересня 2009, 12:02

Екс-голова Фонду держмайна Валентина Семенюк-Самсоненко попросила СБУ і Генпрокуратуру перевірити дії прем'єра Юлії Тимошенко.

На думку Семенюк, у них є ознаки злочину, передбачені статтею 365 КК (перевищення влади чи службових повноважень), повідомляє прес-служба Соцпартії.

У заяві до голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка і до генпрокурора Олександра Медведька вона висловлює думку, що дії Тимошенко в сфері приватизації і управління об'єктами держвласності "є незаконними і завдають суттєву шкоду державним інтересам."

Семенюк зазначає, що відповідно до 19-ї статті Конституції, органи державної влади, посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, у рамках повноважень і в спосіб, що передбачені Конституцією і законами України.

Однак останнім часом, зазначає екс-голова ФДМ, Тимошенко дала доручення на адресу Фонду держмайна, "які суперечать чинному законодавству".

Серед таких, за словами Семенюк, розпорядження від 19 червня цього року про прискорення продажу пакета акцій ВАТ "Одеський припортовий завод" і від 8 липня щодо забезпечення проведення до 1 жовтня цього року конкурсу з продажу акцій ОПЗ.

Також до незаконних Семенюк відносить розпорядження від 8 липня щодо забезпечення проведення до 1 грудня 2009 року продажу пакетів акцій обласних енергокомпаній.

Семенюк указує, що це розпорядження видані усупереч вимогам Конституції України, законів про управління об’єктами держвласності і про приватизацію держмайна, указу президента від 6 березня 2008 року, яким введено в дію рішення РНБО від 15 лютого минулого року "Про забезпечення національних інтересів і нацбезпеки у сфері приватизації й концептуальні засади їх реалізації".

Екс-голова ФДМ зазначила, що її звернення 22 вересня цього року були підписані генпрокурором і головою СБУ, – розпочато перевірку викладених фактів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування