Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Афера з українцями довела чеських дипломатів до справи

Середа, 23 вересня 2009, 12:25

Чеська антикорупційна поліція перевіряє законність дій працівників київського посольства та львівського генконсульства Чехії при виданні віз громадянам України.

Об’єктом уваги антикорупційної поліції стали посол Чехії в Україні Ярослав Башта та генеральний консул у Львові Ладіслав Граділ, передає "Німецька хвиля".

Як відомо, 161 українець судиться з Чехією і вимагає матеріальної компенсації через те, що за телефонне замовлення відвідин львівського консульства довелося заплатити 310 крон приватному чеському агентству, яке посольство вибрало без конкурсу.

Слідчих найбільше цікавить, як діяла система телефонічного замовлення віз і хто безпосередньо причетний до її запровадження.

Раніше системи телефонічного замовлення віз працювали на п’ятьох дипломатичних представництвах Чехії за кордоном, і всюди ними опікувалися міжнародні компанії.

Виняток з невідомих причин було зроблено для України.

МЗС і поліція від коментарів утримуються.

Анонімне джерело з чеського міністерства закордонних справ повідомило, що роль київського посла Башти у телефонічній афері не досить зрозуміла, але львівський консул Граділ не міг не знати, що згадана система є системою визиску.

Чеське дипломатичне відомство заявило, що не коментуватиме візового скандалу і не пояснюватиме, з якої причини Граділ опинився поза штатом міністерства.

Речник антикорупційної поліції Чехії також сказав, що вони з тактичних міркувань не оприлюднять деталей слідства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...