Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко: З "Межигір'я" можна зробити СІЗО. Відповідні люди там вже є

Середа, 23 вересня 2009, 14:18

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що історія з поверненням резиденції "Межигір'я" до держвласності затягнеться надовго.

Про це він заявив на прес-конференції в середу, повідомляє Ліга.net.

"У даному випадку мені здається, що ця процедура ще надовго. Скажу відверто, хіба що уряд оголосить там заповідник або ізолятор тимчасового утримання. Теж варіант - паркан є, охорона є, люди відповідні є, все нормально", - сказав Луценко.

Він уточнив, що МВС має надати Міністерству юстиції матеріали щодо усіх дій, які призвели до втрати державою такого об'єкту як "Межигір'я".

Зокрема, МВС має отримати рішення місцевої сільради про реєстрацію юридичної адреси, інші дії щодо даного об'єкта, результатом яких став його перехід у приватну власність.

Луценко зазначив, що отримання документів ускладнене тим, що слідча комісія Верховної Ради на чолі з депутатом від Партії регіонів Миколою Джигою забрала всі документи щодо "Межигір'я" з місцевої сільради.

"Ми зараз намагаємося їх звідти витребувати, у тому числі пам'ятаючи про той факт, що Конституційний Суд зупинив дію закону про тимчасові слідчі комісії", - сказав міністр.

Також, за його словами, для аналізу необхідний також перший лист колишнього першого заступника міністра юстиції Олени Лукаш, яка відмовилася від претензій держави у судовому розгляді справи по даному об'єкту, "результатом чого став його перехід у власність її партійного шефа Віктора Януковича за фактом, оскільки юридично він оформлений на іншу структуру".

"У результаті її партійний шеф отримав можливість проживати на території цього колосального земельного масиву, причому говорить, що, згідно з Конституцією, ніхто не може позбавити його права на житло. Звичайно, тішить, що в Україні так чітко знають конституційні права ті, хто отримує саме такі об'єкти", - сказав він.

Як відомо, Кабмін надав статус історико-культурного природного заповідника території резиденції "Межигір'я".

На території "Межигір'я" знаходиться будинок Януковича.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...