Московський патріархат уже почав агітувати за Януковича

Середа, 23 вересня 2009, 15:06

Митрополит Одеський та Ізмаїльський УПЦ Московського патріархату Агафангел заявляє про підтримку Віктора Януковича як кандидата в президенти.

Про це митрополит заявив на зустрічі з журналістами в Одесі, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

"Віктор Янукович – найгідніший претендент на посаду президента України, за нього голосують люди зі здоровим глуздом, люди, що сподіваються на те, що Україна гідна бути європейською державою", - сказав він.

Разом з тим, підкреслив митрополит, "нинішнє керівництво України не змогло відгородити народ від страждань, а економіка падає, валиться: закриваються підприємства, а, наприклад, завод "Криворіжсталь" перетворився на "бюджет проїдання".

Він також скорботно поскаржився, що "народ убожіє, люди їдуть у пошуках кращого життя, а Україна щодня втрачає своє населення".

Причому, на думку митрополита Агафангела, "останнім часом прем'єр-міністр Тимошенко вирішила зробити Одесу другим Чорнобилем: рішення про приватизацію Одеського припортового заводу – гірше, що могло придумати нинішнє керівництво країни".

Нагадаємо, що архієрей Одеської митрополії брав активну участь і в передвиборчій компанії Януковича в 2004 році.

Він виступав на мітингах Партії регіонів, усупереч Зверненню Священного Синоду УПЦ МП від 26 липня 2004 року про те, що Православна церква "повинна бути за межами політики, за межами боротьби партій, а тому не може закликати суспільство до підтримки будь-якої політичної сили або конкретного політичного діяча".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...