Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутату-втікачу допомагали регіонал і комуніст - Луценко

Середа, 23 вересня 2009, 19:02

Екс-депутат Одеської міськради Ігор Марков після оголошення в розшук переховувався у будинку депутата від Партії регіонів.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко в середу на прес-конференції.

За його словами, потім Марков виїхав з Києва до Одеси на машині, за кермом якої перебував депутат від Компартії.

Тому, як пояснив Луценко, міліція не змогла затримати Маркова, згідно з рішенням слідчого, тому що будинок, в якому мешкає депутат і депутатська власність, є недоторканними.

Міністр пояснив, що Марков залишив Україну вночі, переїхавши кордон Придністров'я, і звідти вже вирушив до Російської Федерації.

Говорячи про рішення заступника прокурора Миколаєва про закриття постанови про притягнення до відповідальності в якості обвинуваченого Маркова, а також про зняття його з розшуку, Луценко підкреслив, що "очевидно, політичні фігури вплинули на хід цього слідства".

За його словами, Генпрокуратура має намір вивчити матеріали про причетність екс-депутата до скоєння злочину в рамках кримінальної справи про побиття учасників мирної акції протесту в 2007 році.

Міністр зазначив, що МВС продовжує наполягати на тому, що Марков залучався в якості обвинуваченого обґрунтовано, і наявність відеозаписів, свідчень потерпілих і свідків дозволяють порушити кримінальну справу і пред'явити звинувачення.

"Але ця справа зараз витребувана прокуратурою, і, наскільки мені відомо, буде заслухана в Генпрокуратурі. Ми будемо чекати цього рішення", - підкреслив Луценко.

Як відомо, у вересні 2007 року в Одесі під час мітингу проти встановлення пам'ятника російській імператриці Катерині II сталася бійка. Багато учасників акції протесту отримали удари і травми. 4 особи були госпіталізовані.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування