"Регіони" кажуть, що Литвин успішно обслуговує Тимошенко

Середа, 23 вересня 2009, 19:44

Коаліція у парламенті влаштувала "фарс", намагаючись ухилитися від прийняття закону про підвищення соцстандартів.

Про це йдеться у заяві, яку поширила прес-служба Партії регіонів.

"Вигадавши спосіб, як завалити ухвалення закону шляхом "голосування руками", фракція на чолі зі спікером продемонструвала, як можна одночасно обдурювати народ, вдаючи з себе поборників підвищення пенсій та зарплат і успішно обслуговувати Тимошенко, яка робить усе, щоб підвищення у цьому році не було", - наголосили регіонали.

"Литвин чомусь "забув", що його обирали на посаду спікера звичайним голосуванням – себто картками, хоча всіх інших спікерів обирали таємним голосуванням", - йдеться у заяві.

"Але тоді, коли йшлося про його особисту кар’єру, Литвин не виявляв підвищеної принциповості, бо йому було важливо, щоб голосування відбулося", - зазначають регіонали.

"Тепер же, коли стоїть питання про те, що звичайне голосування може дати позитивний результат і закон про підвищення пенсій може бути прийнятий, спікер раптом став особливо принциповим і наполягає разом зі своєю фракцією на голосуванні руками", - наголосили у Партії регіонів.

У заяві наголошується, що "такий підхід має одну мету – завалити закон".

"Говорити , що поведінка Литвина цинічна – це значить, сказати дуже мало", - зазначили регіонали.

Водночас, прес-секретар Литвина Ольга Чорна у коментарі Українській правді відкинула звинувачення на адресу свого шефа в тому, що він під час свого обрання на посаду скористався ситуацією і дозволив голосування картками, щоб бути обраним.

За її словами, саме регіонали були авторами постанови, яка змінювала спосіб голосування з бюлетенів на картки під час звільнення тодішнього голови парламенту Арсенія Яценюка та обрання нового.

"Може у регіоналів погано з пам’яттю, але саме їхній представник Владислав Лук'янов був автором тієї постанови, завдяки якій звільнили Яценюка і мали наміри призначити на посаду спікера свого представника, яким мав стати Лавринович, або пізніше, за домовленістю з Балогою, Плющ", - сказала вона.

"Говорити про те, що Литвин скористався цієї постановою безглуздо, бо вона дісталася йому у спадок", - вважає прес-секретар спікера.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування