Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада Європи відзначила позитив у справі Гонгадзе

Середа, 23 вересня 2009, 19:55

Комітет Міністрів Ради Європи відзначає позитивні зрушення у розслідуванні Україною справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Повідомлення про це розміщене на офіційному сайті Ради Європи, інформує УНІАН.

Згідно з повідомленням, на своєму засіданні Комітет Міністрів затвердив Другу проміжну резолюцію щодо ходу розслідування справи в рамках процедури відстеження виконання рішення Європейського суду з прав людини у справі Гонгадзе проти України.

Комітет Міністрів, зокрема, із задоволенням відзначив продовження роботи українськими та міжнародними експертами над вивченням автентичності записів екс-майора СБУ Миколи Мельниченка, а також повторні арешти міліцейського керівництва, обвинуваченого у 2008 році у вбивстві журналіста.

Крім того, Комітет відзначив швидкість деяких заходів з розслідування, здійснених одразу після цих арештів.

У своїй резолюції Комітет Міністрів також закликав Україну посилити свої зусилля для того, щоб завершити розслідування справи.

Георгій Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року, після чого його труп без голови знайшли в лісу у Київській області. Європейський суд з прав людини в 2005 році визнав, що Україна не захистила життя Гонгадзе та не провела належного ефективного розслідування справи.

У січні 2007 року Парламентська Асамблея Ради Європи схвалила доповідь, в якій закликала Україну завершити розслідування справи про вбивство журналіста.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування