Партія Ющенка просить Тимошенко забрати назад свій "нігілізм"

Середа, 23 вересня 2009, 20:57

"Наша Україна" вимагає відкликати урядовий проект бюджету на 2010 рік.

Про це йдеться в заяві партії.

"Наша Україна" заявляє, що проект державного бюджету на 2010 рік – "це взірець економічного та правового нігілізму уряду Тимошенко".

В партії вказують, що для виконання задекларованих урядом доходів бюджету 2010 у розмірі 285 мільярдів гривень, надходження до бюджету наступного року матимуть вирости на 40% порівняно з реальними доходами бюджету 2009 року.

"Ми переконані, що в умовах кризи такі темпи є нереальними. У свою чергу це означає, що реальний дефіцит бюджету-2010 складатиме не 47 мільярдів гривень, а майже 130 мільярдів! Це фактично повернення України до боргової ями кінця 90-х років, коли від дефолту країну змогли врятувати лише професійні дії уряду Віктора Ющенка", - йдеться в заяві.

Нашоукраїнці вказують, що, як і в 2009 році, більшість програм розвитку промисловості, аграрного сектору, освіти, науки та медицини заплановано фінансувати через стабілізаційний фонд, а це означає, що вони більшість із них не матимуть шансу бути реалізованими.

"Наша Україна" категорично заперечує проти заниження в проекті бюджету розміру прожиткового мінімуму, а відтак пенсій для непрацездатних громадян. Переконані, що це – шулерство та відверта зневага по відношенню до соціально незахищених людей", - йдеться в заяві.

"Поданий урядом проект бюджету 2010 губить країну! Ми вимагаємо від Кабінету Міністрів України, а також особисто від Юлії Тимошенко негайно відкликати з Верховної Ради України проект бюджету на 2010 рік та розробити його нову редакцію на основі об’єктивних макроекономічних показників та з врахуванням реального кризового стану вітчизняної економіки", - йдеться у заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування