Обама визнав, що США були егоїстами

Середа, 23 вересня 2009, 21:58

Дії США на міжнародній арені носили односторонній характер і не враховували інтереси інших.

Про це заявив президент США Барак Обама, виступаючи у Нью-Йорку на засіданні Генасамблеї ООН.

"Я почав свою роботу, коли багато хто дивився на Америку зі скептицизмом і недовірою. Частково це стосується опозиції конкретній політиці і критичним проблемам, де Америка діяла односторонньо, не враховуючи інтереси інших", - заявив президент США.

При цьому він зазначив: "Моя відповідальність діяти в інтересах моєї держави і мого народу, і я ніколи не буду вибачатися за захист цих інтересів".

Обама заявив, що "прийшов час вести світ у новому напрямку". "Ми розуміємо, що майбутнє буде формуватися справами, а не словами, одними промовами проблем не вирішиш", - сказав президент США.

При цьому він підкреслив, що "Америка буде жити зі своїми цінностями і буде лідирувати своїм прикладом".

Зокрема, президент США підтвердив намір вести боротьбу з міжнародним тероризмом.

"У нас встановлена ясна мета - працювати з усіма членами ООН, щоб перемогти "Аль-Каїду" та її союзників, терористичну мережу, яка вбила тисячі людей різних вір і національностей", - сказав Обама.

Він зазначив, що США продовжують надавати у зв'язку з цим підтримку владі Афганістану і Пакистану. "Ми допомагаємо урядам цих країн у забезпеченні безпеки їх народів", - заявив Обама.

Крім того, президент США зазначив, що для подолання світової економічної кризи США разом з країнами "великої двадцятки" розробляють заходи, спрямовані на те, щоб відвести глобальну економіку від краю прірви.

Він також заявив, що США активізували свою взаємодію з ООН.

"Ми почали більше працювати з ООН. Ми заплатили по нашим рахунками. Ми приєдналися до ради з прав людини та підписали конвенцію про права інвалідів", - сказав він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування