Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нацрада виправдовується, що не зриває перехід на цифру

Четвер, 24 вересня 2009, 08:30

Виконувач обов'язків голови Нацради з телерадіомовлення Андрій Мирошніченко відкидає обвинувачення президента в зриві підготовки до переходу на цифрове телебачення.

Про це він заявив на брифінгу в середу.

"Я переконаний, що всі рішення щодо цифрового телебачення, які дотепер приймала Національна рада, були правильними і своєчасними", – сказав він.

Розроблені Національною радою моделі й напрями розвитку цифрового телерадіомовлення були погоджені з іншими державними інституціями, проте змінилися учасники цього процесу, іншою стала економічна ситуація, зазначив він.

Член Національної ради Ігор Курус звернув увагу представників ЗМІ на проблеми з частотним регулюванням, які Національна рада намагалася вирішити протягом трьох років і наголосив, що регуляторному органу самотужки не вдасться втілити проект з впровадження цифрового мовлення в Україні.

Раніше президент Ющенко заявив, що Україна має перейти на цифрове телебачення до 2012 р. На засіданні РНБО Ющенко закликав вирішити це питання в прикордонних областях за 12 місяців.

"Якщо ми допустимо на територію сусідню цифру, то через 3-4 роки, коли Україна буде готова перейти на цифрове телебачення, аналогічний простір нам вже ніхто не уступить. Ми програємо його назавжди", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...