Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко наполегливо попросив захисту

Четвер, 24 вересня 2009, 08:33

Україна розраховує на підтримку постійними членами Ради безпеки ООН своїх пропозицій про посилення гарантій безпеки неядерним державам.

Про це заявив президент Віктор Ющенко під час дебатів на 64-й сесії Генеральної асамблеї ООН у середу в Нью-Йорку.

"Україна наполегливо розраховує на підтримку постійними членами Ради безпеки наших пропозицій для посилення гарантій безпеки неядерним державам, у тому числі тим, що добровільно відмовилися від ядерної зброї або її розробки", - сказав президент України.

Він нагадав, що майже 15 років тому Україна добровільно відмовилася від третього у світі ядерного потенціалу і приєдналася до договору про нерозповсюдження ядерної зброї як неядерна держава.

Ющенко також підкреслив, що Україна вітає кроки США і Росії щодо нової угоди на заміну договору між СРСР і США про скорочення й обмеження стратегічних наступальних озброєнь від 31 липня 1991 року, термін дії якого завершується цього року.

Ющенко також заявив, що Україна має намір здобути членство в Раді безпеки Європи в 2016-2017 році.

"Сьогодні маю честь підтвердити наміри України отримати членство в Раді безпеки ООН у 2016-2017 роках", - підкреслив Ющенко.

Президент підкреслив, що Україна "категорично засуджує і не приймає порушення основоположних міжнародних принципів, у тому числі територіальної цілісності і непорушності кордонів суверенних держав".

Він також пропонує повернутися до пропозиції створити Раду економічної безпеки ООН.

"Можливо, варто повернутися до ідеї, яка раніше пропонувалася Україною і низкою інших держав - це утворення Ради економічної безпеки ООН. Масштабність цієї пропозиції не повинна стати причиною відкласти або відхилити її розгляд", - зазначив Ющенко.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування