Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко пропонує ООН стати штабом по боротьбі з піратами

Четвер, 24 вересня 2009, 08:43

ООН має виступити координаційним центром для боротьби із піратством.

Про це заявив президент Віктор Ющенко у виступі на генасамблеї ООН.

"На наше переконання, Генеральна Асамблея має виступити координаційним центром зусиль всіх спеціалізованих установ", - наголосив Ющенко.

"Ми твердо і категорично ставимо питання про вироблення єдиних і чітких підходів у боротьбі з піратами і захисту моряків", - зазначив президент.

"Закликаємо до більш активної позиції тих членів ООН, які є головними країнами походження найманих працівників на суднах, і держави та організації, що здатні вплинути на безпеку міжнародного морського судноплавства", - додав він.

Ющенко звернув увагу, що майже 70 тисяч українських громадян працевлаштовані на суднах іноземного прапора. "Лише за останні сім років пірати напали на 18 суден, на яких були українські громадяни. Лиш за останні дев’ять місяців заручниками стали 35 українських моряків", - додав він.

"Від імені України пропоную уважно розглянути ідею створення в одній з країн Африки регіонального центру під егідою ООН, де були б представлені спеціалізовані установи, програми, фонди, політичні офіси для протидії піратству", - наголосив Ющенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...