Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За тиждень солдатів в армії не буде чим годувати?

Четвер, 24 вересня 2009, 11:36

З 5 жовтня завершуються кошти, передбачені на харчування військовослужбовців Збройних сил України.

Про це заявив регіонал Олександр Кузьмук, повідомляє УНІАН.

За його словами, наприкінці липня вичерпалися кошти на банно-пральне забезпечення особового складу; з вересня відсутні кошти на оплату комунальних послуг, і Збройні сили не будуть підготовлені до зимового періоду.

"Асигнування на підготовку військ і сил, що є основою оборонного бюджету, винесені на четвертий квартал, а весь попередній період Збройні сили абсолютно не займалися бойовою і оперативною підготовкою", - наголосив Кузьмук.

Також, на його переконання, "проведення незрозумілого параду викреслило три місяці з підготовки ЗСУ і вимило кошти, на які вони могли підвищувати свій бойовий потенціал".

Кузьмук також зазначив, що проектом держбюджету на 2010 рік також передбачено недостатнього коштів на фінансування потреб ЗСУ.

"Але ситуація з фінансуванням є більш драматичною. Адже мінімальна потреба, яка в поточному році складає 18 млрд. гривень, на наступний рік збільшилася до 19,8 млрд., і продовжуватиме зростати в арифметичній прогресії", - пояснив Кузьмук.

Він також зазначив, що на сьогодні повністю зірвано виконання державних програм розвитку Збройних сил України на період до 2011 року, розвитку озброєння і військової техніки і переходу на комплектування армії військовослужбовцями контрактної служби.

Також, на його думку, "нинішня влада не може і не хоче покладатися на власні сили, адже руйнує обороноздатність держави і одночасно апелює до світового співтовариства у пошуках якихось гарантій безпеки, зокрема з огляду на участь в НАТО, чого не буде".

Кузьмук зазначив, що на сучасному етапі влада штучно створила загрозу для безпеки держави.

"Якщо держава політично, економічно, морально послаблена із середини – то ці чинники є спокусою для зовнішніх сил", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...