Ющенко не збирається вбивати Раду – можливе тільки самогубство

Четвер, 24 вересня 2009, 15:18

На сучасному етапі президент Віктор Ющенко не має намірів і юридичних можливостей для розпуску Верховної Ради.

Про це заявив заступник глави секретаріату президента – представник президента у Верховній Раді Ігор Попов на брифінгу, повідомляє УНІАН.

"Президент за півроку до виборів не буде розпускати ВР. Якщо вони (народні депутати) побачать, що не можуть жити разом і хочуть саморозпуститися – це має бути рішення ВР і я хотів би, щоб президента не звинувачували в якихось інтригах чи намаганнях", - сказав він.

Попов також зауважив, що відповідно до Конституції глава держави не має юридичного права розпускати парламент за півроку до президентських виборів.

Представник президента наголосив, що позиція Ющенка полягає в тому, що Верховна Рада повинна працювати і приймати закони.

Попов також спростував звинувачення деяких політичних сил, що секретаріат і Партія регіонів сьогодні реалізовують спільний сценарій розпуску парламенту.

Водночас, представник президента констатував, що ситуація у парламенті є надзвичайно складною і його непрацездатність вже становить загрозу національній безпеці держави.

Як пояснив Попов, ВР не ухвалює важливих для держави рішень, зокрема не розпочинає розгляд проекту бюджету на 2010 рік.

У зв’язку з чим, Попов висловив сумнів, що запропонований урядом проект держбюджету буде ухвалений Верховною Радою взагалі.

На думку Попова, якщо ситуація розвиватиметься в такому ключі, то у суспільстві може виникнути запит на скасування парламентаризму в державі і заміну його на владу "сильної руки", що призведе до загрози демократичним цінностям.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування