Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кожен українець позичив Тимошенко 200 доларів

Четвер, 24 вересня 2009, 17:04

Кожен українець цього року позичив уряду 200 доларів.

Про це заявив Заступник голови ради "Фронту змін" Андрій Пишний в інтерв’ю "Киевскому телеграфу".

За його словами, зараз борг кожного жителя нашої країни – від немовлят до немічних старих людей – тільки за офіційними держзобов’язаннями становить понад $700 на кожного.

"Багато це чи мало – зовнішній борг у розмірі 27% ВВП? У нашій ситуації зовнішні позики необхідно розглядати разом із загальним об’ємом зобов’язань держави Україна. Сьогодні країна винна понад 100 мільярдів доларів. Це – гарантований корпоративний державний борг. За період свого правління Кабмін залучив 14 мільярдів доларів", - заявив Пишний.

"Цього року кожен українець "позичив" близько $200 для уряду Тимошенко. Запитайте себе – багато це чи мало? У нашій ситуації – це критичний для країни обсяг", – підкреслив банкір.

На його думку, "не страшно й навіть потрібно брати в борг, коли гроші спрямовуються на розвиток, інвестиції, створення нових робочих місць, стимулювання інновацій, від яких потім надходитимуть податки в держскарбницю".

"Уряд заявляє, що планує збільшувати зовнішній борг. Чудово. Тоді нехай дасть відповідь, куди, крім проїдання, він збирається направити й давно вже направляє ці позики? Погодьтеся, всі перспективи виконавчої влади закінчуються 17 січня 2010 року. Але це не означає, що разом із Кабінетом Міністрів перспективу повинна втратити вся країна", – сказав Пишний, якого цитує прес-служба "Фронту змін".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування