Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Земляки Януковича вирішили не піаритися на російській мові

Четвер, 24 вересня 2009, 17:40

Сесія Донецької обласної ради виступила проти проведення в регіоні референдуму про надання російській мові статусу державної.

З пропозицією розглянути на сесії проект про проведення референдуму виступила депутат облради від Блоку Вітренко Людмила Каєткіна, повідомляє УНІАН.

У свою чергу, голова постійної комісії облради з питань депутатської діяльності, етики, законності і правопорядку Володимир Генсицький пояснив, що, на думку депутатів облради, "постановка даного питання сприятиме нагнітанню політичної напруги не тільки в області, а й у країні".

Крім того, він нагадав, що питання, яке пропонують винести на консультативний референдум, має загальнодержавне значення і Конституцією України віднесено до компетенції президента.

Головуючий на сесії голова облради Анатолій Близнюк підсумував: "Ця тема у нас відома, ми її проходили, у нас вже є рішення, що російська мова є регіональною - ми працюємо російською мовою, документація російською мовою. Нам говорять, що ми порушуємо, з нами судяться... Ну і що далі?".

Він дорікнув Каєткіній, що цією пропозицією їх політична сила лише створює піар своїй партії.

У результаті – більшістю голосів – 88 із 106 присутніх депутатів облради проголосували проти винесення на розгляд сесії питання про проведення консультативного референдуму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування