"Регіони" звинувачують Литвина у фарисействі

Четвер, 24 вересня 2009, 18:34

Верховна Рада може змінити спосіб голосування тільки у випадку технічної несправності системи "Рада".

Про це заявив перший віце-спікер Олександр Лавринович (Партія регіонів).

"Змінювати спосіб голосування можна тільки у разі непрацюючої системи "Рада", - сказав він.

При цьому Лавринович послався на регламент Верховної Ради.

Зокрема, він зазначив, що регламент передбачає, що "відкрите голосування здійснюється шляхом підняття руки у разі відсутності технічної можливості голосування за допомогою електронної системи".

При цьому, за словами регіонала, регламент передбачає також, що Верховна Рада може прийняти процедурне рішення, що визначає вид і спосіб голосування з даного питання, якщо вид і спосіб голосування не встановлені законом і регламентом парламенту.

Коментуючи вже ухвалене рішення парламенту про зміну способу голосування, він заявив, що це зроблено всупереч нормам діючого регламенту. На його думку, таке рішення "має політичний підтекст".

Лавринович також назвав таке рішення "протизаконною махінацією".

"Рішення про зміну способу голосування - це в значній мірі фарисейство особисто Володимира Михайловича (спікера Володимира Литвина), який повторив разів 100, що Верховна Рада не працює вже 20 днів", - додав перший віце-спікер.

При цьому він зазначив, що саме 20 днів тому, до блокування фракцією Партії регіонів роботи парламенту, був проголосований законопроект про підвищення соціальних стандартів, і фракція Блоку Литвина не підтримала цей законопроект в той час, як "Литвин публічно висловлював підтримку такому законопроекту".

Лавринович підсумував, що якщо коаліція хотіла б законно змінити спосіб голосування, то необхідно було вносити зміни до регламенту Верховної Ради.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News