Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Канада зобов’язалася тягнути Україну до НАТО

Четвер, 24 вересня 2009, 19:32

Україна та Канада підписали "дорожню карту" українсько-канадських відносин.

Документ було підписано під час зустрічі в.о. міністра закордонних справ Володимир Хандогія з міністром закордонних справ Канади Лоуренсом Кенноном, повідомляє прес-служба МЗС.

"Дорожня карта" виводить співпрацю між Україною та Канадою на новий рівень, фіксуючи взаємне бажання поглиблювати двостороннє співробітництво та визначаючи його пріоритети", - йдеться у повідомленні.

У документі "наголошується на спорідненості двох демократій на основі спільних цінностей та інтересів, включаючи поширення демократії та економічних свобод, гарантування безпеки та територіальної цілісності, зміцнення верховенства права, підтримку інноваційного технологічного розвитку".

"У підписаному документі Канада підтверджує підтримку вступу України до НАТО та зобов’язується працювати спільно з Україною та країнами-членами альянсу для досягнення цієї мети", - йдеться у повідомленні.

Також Хандогій "порушив питання поступової лібералізації канадською стороною візового режиму щодо громадян України", зазначили у МЗС.

Він запропонував провести найближчим часом політичні консультації між МЗС двох країн та поновив Кеннону запрошення відвідати Україну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування