Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Герман зателефонувала Литвину запитати, чим він краще за пенсіонерів

Четвер, 24 вересня 2009, 20:27

Критика Партії регіонів щодо зміни способу голосування за законопроект про підвищення соцстандартів є необ'єктивною.

Про це заявив спікер Володимир Литвин в ефірі радіо "Ера".

У ході ефіру в студію зателефонувала депутат від Партії регіонів Ганна Герман і запитала Литвина, чому стандартний спосіб голосування за допомогою системи "Рада" був змінений при розгляді зазначених законопроектів.

"Вирішила я як звичайний, рядовий слухач просто зателефонувати вам... Я запитую: чим Володимира Михайлович Литвин кращий за 14 мільйонів пенсіонерів? Чому за нього (за призначення Литвина на посаду спікера) можна було голосувати картками, а за підвищення зарплат і пенсій для пенсіонерів не можна?" - запитала вона.

У свою чергу, Литвин зауважив, що саме регіонали були одним з ініціаторів зміни способу голосування при призначення першого заступника й заступника голови Ради, відмови від голосування за їхнє призначення бюлетенями, як передбачено регламентом, і голосування за допомогою системи "Рада".

Також він підкреслив, що Партія регіонів ініціювала відмову від заслуховування звіту спікера при його звільненні й відмову від запитань кандидатові на посаду голови Ради.

"Я просив би вас освіжити в пам'яті саме ці дати, тому що мені не хочеться займатися такими дрібними деталями", - сказав Литвин.

Крім того, говорячи про підвищення пенсій, спікер підкреслив, що регіонали не підтримували обмеження верхньої межі пенсій, і більше того - депутати від цієї фракції оскаржили таке обмеження в Конституційному Суді, у той час як вільні кошти можна було б направити на підвищення соцстандартів.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування