Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Велика двадцятка" намагається поділити МВФ

Четвер, 24 вересня 2009, 22:27

Збільшення частки країн, які розвиваються, у капіталі МВФ може стати компромісом країн G20 на зустрічі у Піттсбурзі.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" учасник переговорів.

Країни БРІК (Бразилія, Росія, Індія, Китай) пропонують збільшити частку країн, що розвиваються на 7% - до 50%.

Як повідомив співрозмовник, США як компроміс пропонують збільшення на 5% - до 48%. За його словами, розвинені європейські країни пропонують або ще менше збільшення, або вважають, що взагалі не потрібно ніяких змін.

"Також, 5% могли б стати компромісом", - сказало джерело, зазначивши, що країни БРІК готові йти на взаємні поступки.

"Якщо європейці готові піти назустріч, то БРІК теж готова говорити про поступки, це має бути дорога з двостороннім рухом", - підкреслив він.

За його словами, позицію БРІК підтримують не тільки країни, що розвиваються, а й деякі розвинуті країни, які вважають, що рішення про збільшення частки країн, що розвиваються, в капіталі МВФ, а також Світового банку необхідно ухвалювати з об'єктивних причин.

У той же час позиції Європи теж досить сильні, оскільки багато європейських країн представлені у G20.

Протистояння європейців пов'язано з тим, що збільшення частки країн, що розвиваються, може бути реалізовано в першу чергу за рахунок зменшення частки розвинених європейських держав.

"В принципі є бажання, якщо про щось домовлятися, то ще до зустрічі лідерів. Хоча велика ймовірність, що якщо домовитися не вдасться, то це все винесуть на зустріч лідерів", - сказав він.

У той же час співрозмовник агентства підкреслив, що поки не можна з упевненістю сказати, що лідери зможуть прийти до згоди.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування