Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада готує черговий "замах" на Ющенка

П'ятниця, 25 вересня 2009, 10:22

У Верховній Раді зареєстровано законопроект про слідчі комісії.

Авторами виступили Олександр Єфремов (Партія регіонів), Сергій Сас (БЮТ), Юрій Литвин (Блок Литвина), В'ячеслав Коваль ("НУ-НС") і Адам Мартинюк (КПУ).

Текст законопроекту практично ідентичний закону про комісії, який нещодавно КС визнав таким, що не відповідає основному закону, пише Комерсант-Україна.

Депутати намагалися ухвалити закон про комісії з 1999 року, але щоразу законопроекти ветувалися президентом – спочатку Леонідом Кучмою, а пізніше Віктором Ющенком.

Особливістю документа є те, що в ньому прописана процедура імпічменту глави держави.

Минулого тижня КС визнав закон про слідчі комісії неконституційним, не розглянувши його по суті.

Голова КС Андрій Стрижак пояснив, що закон був офіційно опублікований з датою його першого прийняття – 15 січня 2009 року, а не повторного розгляду в ході подолання вето президента – 3 березня 2009 року, і без підпису спікера.

"З висновком КС можна було б і посперечатися, але ми вирішили цього не робити", – пояснив Сергій Сас.

За його словами, парламент зараз "не має іншого варіанту, крім повернення до розгляду закону про комісії в тій же редакції, що і була раніше".

"Наша фракція підтримає законопроект. Що стосується інших (фракцій), з огляду на результати попередніх голосувань – думаю, вони теж", – додав Сас.

З його думкою згодні в Партії регіонів. "Ми голосували за цей закон щораз, коли він розглядався, будемо голосувати і зараз", – сказав перший віце-спікер Олександр Лавринович.

Він не виключив, що закон може бути прийнятий і до виборів президента. "Це залежатиме від того, чи буде Рада працювати", – уточнив Лавринович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування