Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка готують акт про "чесні і відкриті" вибори

П'ятниця, 25 вересня 2009, 15:17

У секретаріаті президента готують указ про проведення чесних і відкритих виборів.

Про це повідомила заступник глави секретаріату президента Марина Ставнійчук журналістам на брифінгу в п'ятницю, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Готуються пропозиції для указу... щодо чесних і відкритих виборів, які спрямовані, насамперед, на широке залучення громадськості до контролю над ходом виборчого процесу", - уточнила вона.

Ставнійчук зазначила, що якщо президент Віктор Ющенко схвалить даний проект указу, то він буде виданий до початку виборчої кампанії.

Що стосується публічного контролю над ходом виборів, то Ставнійчук зазначила:

"На жаль, законодавець відмовився від внутрішнього публічного контролю, насамперед, від контролю над ходом виборчого процесу тих громадських організацій, які спеціалізуються на питаннях демократичності й прозорості виборів".

Крім публічного контролю, проект указу, за словами Ставнійчук, буде спрямований на забезпечення якості списків виборців.

"В умовах, коли практично ми починаємо спостерігати наступ на свободу слова, дуже важливо, щоб і засоби масової інформації мали можливість реально отримувати інформацію про хід виборчого процесу і, звісно, надавати її людям", - сказала Ставнійчук, говорячи про основні напрямки документу.

"Четвертим напрямком є питання матеріально-фінансового забезпечення виборів та участі, сприяння державних адміністрацій органів виконавчої влади виборчому процесу, забезпеченню виборчих процедур", - сказала вона.

Також Ставнійчук повідомила, що Міністерство закордонних справ за дорученням секретаріату президента направило запрошення Місії ОБСЄ "на довгострокове і короткострокове спостереження за ходом виборчого процесу".

Як відомо, вибори президента призначені на 17 січня 2010 року. Виборча агітаційна кампанія стартує 19 жовтня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування