Наступника Віри Іванівни "розморозили"

П'ятниця, 25 вересня 2009, 16:08

На сьогодні немає ніякого рішення Київського окружного адмінсуду, яке б зупиняло указ президента про призначення Віктора Вакараша губернатором Київської області.

Про це на брифінгу заявила заступник глави секретаріату президента Марина Ставнійчук, повідомляє Ліга.net.

Ставнійчук пояснила, що після видання указу президента про призначення Вакараша мер міста Українка Павло Козирєв, чию кандидатуру на посаду губернатора подавав Кабмін, звернувся до Київського окружного адмінсуду.

"Суд для забезпечення позову зупинив дію указу президента, це було 23 вересня", - зазначила представник президента.

"Однак учора суддя Балаклицький, розглянувши відповідне клопотання представника президента про скасування заходу забезпечення позову... прийняв рішення, яким скасували захід забезпечення адміністративного позову за цією справою", - заявила вона.

Ставнійчук пояснила, що при ухваленні такого рішення суд виходив з того, що президент розглядає пропозиції Кабміну по кандидатурах на посаді губернаторів, але не повинен в обов'язковому порядку погоджуватися з ними.

"Президент має підстави для повернення відповідних подань до Кабінету міністрів. Що стосується Козирєва, то, дійсно, президентом розглядалося відповідне подання. І було повернуто в Кабінет міністрів", - сказала вона.

Таким чином, за її словами, суд виходив з того, що на той момент, коли були прийняті заходи для забезпечення позову Козирєва і зупинено указ президента про призначення Вакараша, суду не було відомо про ці обставини.

"Коли відповідна інформація секретаріатом президента судові була надана, відповідні заходи забезпечення позову були скасовані", - зазначила Ставнійчук.

За словами представника президента, розгляд справи продовжиться 1 жовтня 2009 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News