Міністерство Павленка забирає крісло у директора готелю

П'ятниця, 25 вересня 2009, 19:52

Гендиректор готелю "Спорт" Роман Шемберев відсторонений від роботи.

Про відповідний наказ повідомила прес-служба Міністерства сім'ї, молоді та спорту.

Підставою для ухвалення міністерством такого рішення стали висновки податкової інспекції, яка виявила несплату податків у сумі 1,8 млн. грн..

Також, за інформацією міністерства, КРУ встановила у готелі "Спорт" фінансові порушення на загальну суму 5,3 млн. грн., з них таких, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на 4,4 млн. грн., інших порушень фінансової дисципліни – на 0,9 млн. грн..

"Численні факти грубого порушення законодавства та умов виконання трудового контракту, систематичне невиконання наказів та доручень міністерства Шемберевим негативно впливають на фінансовий стан готелю "Спорт", - наголошується у повідомленні.

"Міністерством не отримано для затвердження доопрацьовані фінансові плани державного підприємства на 2009, 2010 роки", - зазначила прес-служба.

"Порушення чинного законодавства при нарахуванні та виплаті заробітної плати керівникам готелю призвели до її перевиплати, зокрема гендиректор безпідставно отримував доплату у розмірі 20% до посадового окладу за спортивне звання", - йдеться у заяві.

Крім того, згідно з повідомленням, керівництво готелю "не виконує рішення Кабміну і міністерства, спрямовані на виконання державної цільової програми з підготовки та проведення Євро-2012, ігнорує розпорядження прем’єра щодо надання оперативної інформації про заборгованість із заробітної плати, страхових внесків та обов‘язкових платежів до бюджетів".

"Більше того, саме бездіяльність керівництва готелю призвела до виникнення реальної загрози втрати державного майна за наслідками розгляду судової справи у Молдові у зв’язку з несплатою підприємством державного мита за подання апеляційної скарги", - заявило міністерство.

"Згідно наказу створюється комісія з перевірки доцільності перебування Шемберева на посаді. Також призначений виконуючий обов’язки керівника підприємства", - йдеться у повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування