Черновецький: готель у Бабиному Ярі – груба провокація

Субота, 26 вересня 2009, 08:45

Мер Києва Леонід Черновецький заявив, що будівництва на території меморіального комплексу "Бабин Яр" не буде.

Як повідомляє муніципальна газета "Хрещатик", мер "наклав вето на рішення Київради про затвердження схеми розміщення готелів у Києві на період до 2020 року в частині, що стосується готельного комплексу по вулиці Мельникова, 52-54".

Черновецький заявив, що рішенням Київради не передбачалося виділення землі, і жодні дозволи на будівництво не затверджувалися. Мова йшла виключно про затвердження схем розташування готелів при підготовці до "Євро-2012".

"Поширена у вітчизняних і зарубіжних ЗМІ, про те, що на території "Бабиного Яру" нібито планувалося будівництво готелю, є грубою провокацією", - сказав він.

"Київрада і міськадміністрація, яку я очолюю, жодного разу не приймали рішень про виділення земельних ділянок поблизу національних святинь, до яких, безумовно, відноситься і меморіальний комплекс "Бабин Яр", - зазначив мер Києва.

Згідно з повідомленням газети, до джерела даного повідомлення Київська державна адміністрація позиватиметься, в тому числі і у міжнародні суди, якщо тільки це джерело буде знаходитися за межами України.

Як відомо, раніше президент Ізраїлю Шимон Перес виступив проти будівництва поблизу Бабиного Яру.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News