Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-заступник глави МВС: У Тедеєва немає кримінального минулого

Субота, 26 вересня 2009, 13:19

Колишній перший замглавы МВС і начальник ГУБОЗ Микола Джига спростовує обвинувачення міністра внутрішніх справ Луценка про злочинне минуле Ельбруса Тедеєва.

Про це в суботу пише газета Сегодня.

"Ельбрус Тедеєв ніколи не був в жодному оперативному або іншому обліках, як член злочинного угруповання (у тому числі в системі "Скорпіон")", - заявив Джига.

"У Ельбруса Тедеєва немає кримінального минулого. Це в Луценка є кримінальне майбутнє", — сказав Джига.

Він визнав, що в 90-х роках, оперативники ГУБОЗ брали на облік і "профілактували" багатьох спортсменів, що займалися силовими видами спорту (боротьба, бокс), тому що деякі з них могли "засвітитися" у кримінальних розборках.

Пильна увага, за його словами, приділялося спортсменам — вихідцям з Кавказу. Але, повторив Джига, Тедеєва це не стосувалося — він ніколи в угрупованнях кримінального толку не був.

Раніше Луценко заявив, що "відповідно до так званої системи "Скорпіон" ГУБОЗ України, він (Тедеєв) був знятий з обліку ОПГ "Савлохова" у 2001 році. Це в часи міністра Смирнова, у якого працював Джига першим заступником".

Луценко також стверджував, що в 90-і роки борець Ельбрус Тедеєв був учасником ОПГ Бориса Савлохова (у ті часи — тренер Тедеєва, що став олімпійським чемпіоном).

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...