Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк не хоче розмазувати гроші по тарілці

Неділя, 27 вересня 2009, 11:21

Лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк виступає проти негайної зміни Конституції.

Про це він заявив, виступаючи на саміті Ялтинської Європейської Стратегії, повідомляє прес-служба організації.

"Не можна поспішати в конституційних питаннях. Тим більше не можна підлаштовувати норми Конституції під ситуацію, як відбувалося… чотири місяці тому, коли дві політичні сили фактично намагалися кардинально підлаштувати країну під себе і поділити її на двох", – підкреслив політик.

"Я бачу необхідність у тому, щоб зобов’язати всіх виконувати чинну Конституцію. Зміни до української Конституції можуть прийматися лише за згодою українського народу", – заявив Яценюк.

"Я думаю, що найбільша проблема України у відсутності політичної зрілості. Країна так досі й не має справжніх політичних партій. У всіх тільки одна спільна ідеологія – "ми хочемо до влади", - наголосив він.

Крім того, політик заявив, що провести нову індустріалізацію промисловості та реформувати сільське господарство можна, маючи чіткі багаторічні проекти і фінансуючи їх за спеціальними програмами кредитування Нацбанку України та жорстко контролюючи розподіл бюджетних коштів.

"Ми не маємо права розмазувати кошти по тарілці. Це їх розкрадання", - зазначив Яценюк.

"В країні закопані мільярди. Ми розбазарили все, що могли розбазарити. Ми задовольняли політичні забаганки. Тому необхідна централізація всього бюджетного ресурсу і конкретне проектування", - вважає він.

Яценюк також вважає, що "поділ України на Східну й на Західну є не що інше, як поділ Європи – на Східну і Західну".

"Європейський Союз, на жаль, закріпив розподіл Європи на Західну і на Східну. Я вважаю, що ми зобов’язані поставити питання зовсім по-іншому. Це – питання Великої Європи. Я не можу спростити його просто до членства України в Європейському Союзі", - наголосив він.

"Для мене найважливіше саме питання європейської інтеграції в рамках всієї Європи", - сказав політик.

Яценюк підкреслив, що Європейський Союз самостійно навряд чи буде конкурентним, так само як Україна, Росія й інші країни. Він зазначив, що Київ може стати одним із ініціаторів "проекту Великої Європи".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...