Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко і Стельмах можуть зберегти курс - Яценюк

Неділя, 27 вересня 2009, 19:17

В уряду і Нацбанку є можливість забезпечити валютно-курсову стабільність в існуючих параметрах.

Про це заявив лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк в ефірі Івано-Франківської телекомпанії "3-Студія", повідомляє прес-служба організації.

Політик нагадав: на початку року він прогнозував, що першу половину року Україна "проживе на курсі 8" гривень за долар.

"Майже так воно і відбулося. Тепер я кажу: якщо уряд разом із Нацбанком схаменуться, то ми, в принципі, до кінця року дотягнемо в тих параметрах, які є сьогодні, – плюс-мінус 5-10 відсотків", – підкреслив Яценюк.

"Але казати про те, що є певний чіткий рівень курсу, який можна визначити, – це чиста брехня. Дуже багато факторів впливають на курс", - вважає він.

"Найважливіше, що я вам скажу: не може бути сильної валюти в слабкій і зруйнованій економіці – в такій економіці, яка сьогодні є в нас", – заявив політик.

Крім того, Яценюк висловив сумнів у тому, що нинішній парламент зможе запровадити відкриті списки на виборах до Верховної Ради.

Відповідаючи на запитання про долю нинішнього парламенту, Яценюк вкотре наголосив, що "цей парламент буде розпущено на конституційних підставах".

Говорячи про те, на яких засадах обиратиметься нова Верховна Рада, політик зазначив, що він не впевнений у тому, що цей парламент прийме нове виборче законодавство для запровадження відкритих списків.

"Мені б дуже хотілося, щоб наступний парламент обирався за відкритими списками – шляхом голосування безпосередньо за депутата, а не за ту чи іншу політичну партію. Люди мають знати депутата, який представляє партію", – сказав Яценюк.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...