Литвин не хоче, щоб продажем ОПЗ розрахувалися за угоди

Неділя, 27 вересня 2009, 22:01

Спікер Володимир Литвин виступає категорично проти продажу Одеського припортового заводу.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

"Я категорично проти продажу найбільш ласих шматків державної власності, як то ОПЗ. Я категорично проти того, щоб розраховувалися під час передвиборчої кампанії за відповідні угоди і домовленості", - заявив спікер.

Литвин додав, що "в умовах кризи ціна таких привабливих підприємств буде істотно заниженою".

Крім того, коментуючи питання про те, яка форма правління необхідна країні, він зазначив: "Система влади, рівно як і влада, повинна бути відповідальною і вона повинна бути демократичною".

"А у нас йде тяжіння виключно до авторитаризму. Бо коли я читаю "сильний президент", то це мені нагадує спробу взяти кийок в руки і всіх поганяти", - сказав спікер.

Також він наголосив, що "ідея двопалатного парламенту падає на несприятливий ґрунт". "Якби нинішня Верховна Рада працювала бездоганно, то люди, мабуть, погодилися б на ще одну палату", - вважає Литвин.

"А вони на побутовому рівні кажуть – ми одну команду негідників не можемо прогодувати, а тепер нам хочуть накинути ще одну команду", - заявив він.

"Нам потрібно забезпечити унітарний розвиток України на умовах децентралізації влади і передачі повноважень на місця. Цього достатньо і на цьому потрібно припинити розмови про проведення адміністративно-територіальної реформи", - наголосив спікер.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування