Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Пинзеника готують "заколот" через Тимошенко

Понеділок, 28 вересня 2009, 08:38

Партія "Реформи і порядок" буде підтримувати на президентських виборах кандидатуру прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Таке рішення було ухвалене на засіданні головної ради ПРП, повідомив газеті "Дело" член цієї політсили, депутат Анатолій Ягоферов.

Член ПРП, нардеп Михайло Косів стверджує, що інші кандидатури партія на даний момент не розглядає.

"Ми підтримуємо голову БЮТ, інакше нам потрібно було б виходити з блоку", - пояснює він. Як відомо, у парламентській фракції БЮТ – 10 депутатів від ПРП.

Члени ПРП також вирішили рекомендувати прем'єру балотуватися самовисуванням – щоб зібрати навколо себе й ті політсили та організації, які не входять до БЮТ.

Рішення ради ПРП про підтримку Тимошенко йде врозріз із позицією керівника партії Віктора Пинзеника, який у лютому зі скандалом пішов із посади міністра фінансів через незгоду з політикою прем’єра в питаннях формування держбюджету.

"Не всі десять членів головної ради ПРП, які є народними депутатами, підтримують оцінку Пинзеника дій голови уряду", - каже Косів.

Фактично екс-міністр опинився у меншості в очолюваній ним силі.

Сам Пинзеник на питання про те, кого підтримає ПРП, зазначив: "Буде з'їзд (24 жовтня) – там і вирішимо, до цього ми дане питання не обговорювали".

На запитання, чи підтримує Пинзеник особисто кандидатуру Тимошенко, голова ПРП навідріз відмовився відповідати.

Разом із тим, Косів зазначив, що, відповідно до домовленостей усередині партії, Пинзеник не буде робити різких заяв на адресу Тимошенко.

Ягоферов додав, що екс-міністр продовжить критику бюджетної та фінансової політики уряду, але політичні питання чіпати дійсно не буде.

Позиція Пинзеника може коштувати йому крісла голови партії. Адже на з'їзді ПРП буде порушено питання про переобрання керівництва політсили.

"З'їзд виборчий, і повірте мені, буде серйозна розмова з нинішнім керівництвом", - каже Косів.

За інформацією газети, у якості нового лідера ПРП уже зараз розглядається народний депутат Сергій Соболєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування