Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз: Питання Тігіпка відкрите, але є спільний підхід

Понеділок, 28 вересня 2009, 10:07

Питання про підтримку Соцпартією кандидатури Сергія Тігіпка на виборах президента не вирішене, заявляє лідер СПУ Олександр Мороз.

"Тігіпко – це відкритий проект, питання його підтримки ще не вирішене", - сказав Мороз в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ.

"Чому саме він? Скажімо так, із усієї плеяди ймовірних кандидатів у президенти він один не викликає в членів партії відторгнення. Його не можна звинуватити у використанні державної влади для особистого збагачення", - зазначив лідер соціалістів.

"У нього є досвід роботи з людьми – комсомольська школа за плечима, а вона по-різному засвоювалася різними фігурантами. Разом із тим, Тігіпко – впливова людина, яка тонко розбирається у сфері бізнесу, управління, економіки. Це викликає повагу. І потім, він пройшов серйозну підготовку – я маю на увазі роботу депутатом, міністром, віце-прем'єром, головою Нацбанку", - пояснив Мороз.

При цьому лідер СПУ зазначив, що "якщо виходити з ідеологічних міркувань, то тут він (Тігіпко) мало чим відрізняється від інших, бо виступає прихильником переважно ліберальної політики".

"Що стосується методу реалізації своїх планів, то Тігіпко ставить на перше місце систему влади і посилення функцій президента. Я з ним говорив про це і, як мені здається, навів переконливі аргументи", - зазначив Мороз.

Він підкреслив, що завдання, які Тігіпко передбачає вирішувати в якості президента "елементарно вирішуються без зміни Конституції, через професійний Кабмін і при стабільному, звісно, парламенті".

"Досягти цього можна, завершивши політреформу і провівши вибори в парламент із відкритими партійними списками. Мені здалося, він із розумінням до цього поставився", - сказав Мороз.

Він висловив упевненість, що якщо посилювати функції президента, то "це закінчиться все тим же протистоянням у структурах влади".

На запитання, чи потрібно це самому Тігіпку, Мороз сказав: "Здається, ми знайшли спільний підхід".

Прим цьому лідер СПУ визнав, що є розбіжності в позиціях із Тігіпком – наприклад, щодо земельного питання, – але якщо той врахує важливі для Соцпартії аспекти у своїй програмі, "тоді в цілому можна підтримувати цю кандидатуру (Тігіпка), маючи на увазі те, що йдеться не лише про вибори президентські, але й інші вибори".

"Ми не нав'язуємо своє партнерство. Ми просто говоримо про поточну ситуацію, з урахуванням того, що представник лівих у нинішній президентській кампанії шансів не має, хто б не представляв лівий фланг. А займатися, по суті, підігріванням загальній ситуації, розтягуючи голоси і ведучи, у сенсі результату, безнадійну кампанію, Соцпартія не буде", - заявив Мороз.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування