За збиту насмерть дівчину сину депутата просять випробувальний термін

Понеділок, 28 вересня 2009, 10:20

Представники сина депутата Віталія Файнгольда, який насмерть збив мотоциклістку, вимагають звільнити його від покарання з дворічним випробувальним терміном.

У п'ятницю відбулося чергове судове засідання за участю Файнгольда, пише Комерсант-Україна.

Адвокат Файнгольда Анатолій Жуков виступив із клопотанням про залучення до матеріалів справи копій довідок про те, що батьки обвинувачуваного є інвалідами II групи, а сам Віталій хворий гепатитом С.

Суд частково задовольнив клопотання, долучивши до матеріалів справи відповідну виписку з історії хвороби.

Після того як головуючий на суді Сергій Афендиков оголосив про закінчення судового слідства, почалися дебати.

Державний обвинувачувач заявив, що провина Файнгольда підтверджена, і подібний злочин "є тяжким".

Як відомо, Файнгольд 16 вересня 2008 року, перебуваючи за кермом автомобіля Bentley, збив 25-річну мотоциклістку Ганну Мішуткіну, а потім, уже під час гальмування, пошкодив ще кілька машин. Мішуткіна померла на місці.

Експертизи, проведені в ході розслідування ДТП, показали, що Bentley рухався зі швидкістю 171 км/год.

Державний обвинувачувач зажадав застосувати покарання у вигляді позбавлення волі терміном на шість років з позбавленням права керування транспортом протягом трьох років.

Прокурор також попросив суд задовольнити поданий батьком загиблої Олександром Гоппе цивільний позов і змінити Файнгольду запобіжний захід з підписки про невиїзд на утримання під вартою.

Адвокат Жуков попросив суд при ухваленні рішення врахувати пом'якшувальні обставини – "каяття і щиросерде визнання провини".

Адвокат запропонував звільнити Файнгольда від покарання з випробувальним терміном на два роки, а суму позову залишити без задоволення (500 тисяч гривень).

"Я прошу суд – не карайте мене сильно", – сказав, звертаючись до Афендикова, підсудний.

Наступне засідання суду відбудеться 8 жовтня. Файнгольду нададуть останнє слово, після чого суд видалиться в дорадчу кімнату для винесення вироку.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування