Литвин сказав, коли Москаля позбавлять депповноважень

Понеділок, 28 вересня 2009, 10:54

Питання про примусове позбавлення депутатського мандата Геннадія Москаля буде вирішене після додаткового юридичного вивчення.

Про це заявив голова Верховної Ради Володимир Литвин в ефірі програми "Евгений Киселев. Наверху" на телеканалі ТВі, повідомляє прес-служба каналу.

Спікер уточнив, що разом із поданням регламентного комітету ВР про примусове позбавлення Москаля депутатських повноважень, він отримав і звернення самого депутата, який поінформував, що перебуває в стані судових розглядів щодо законності його призначення на посаду начальника ГУ МВС Криму.

"І він (Москаль), посилаючись на відповідні норми закону, звернувся до мене з таким проханням: у зв'язку з тим, що знаходиться в стані судових розглядів, то не може одночасно відбуватися два судових засідання з різних питань", - сказав Литвин.

Спікер звернувся до регламентного комітету і до головного юридичного управління апарату ВР із проханням про правовий висновок – що робити в цьому випадку.

"Якщо вони дадуть мені висновок юридичний про те, що я повинен, незважаючи на це звернення і на вже чинний судовий розгляд, звертатися до суду, я негайно виконаю це розпорядження", - пообіцяв Литвин.

Він уточнив, що це лише питання технічного і правового узгодження дій голови ВР у ситуації, що склалася.

Як відомо, 10 вересня Регламентний комітет Верховної Ради підготував документи про примусове позбавлення депутатських повноважень Геннадія Москаля.

Раніше в Партії регіонів заявляли, що за процедурою ці матеріали перед спрямуванням їх до Адміністративного суду має підписати голова Верховної Ради.

Народний депутат Москаль був призначений начальником ГУ МВС Криму – заступником міністра внутрішніх справ України 19 серпня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування