Прокуратура "виправдала" комуніста, що кидався мікрофоном

Понеділок, 28 вересня 2009, 13:07

Прокуратура Печерського району Києва відмовила в порушенні кримінальної справи стосовно депутата-комуніста Олександра Ткаченка, який викинув мікрофон журналістки.

У ході перевірки було підтверджено факт пошкодження мікрофону депутатом за викладених кореспондентом "СТБ" обставин.

Як відомо, 1 вересня у приміщенні ВР під час спроби журналістки взяти у Ткаченка інтерв’ю, той пошкодив мікрофон і, на думку заявниці, створив таким чином перешкоди виконанню нею професійних обов’язків.

Однак, зауважує прокуратура, у даному випадку дії депутата не містять складу злочину.

Кримінально караним є умисне знищення або пошкодження чужого майна, яке заподіяло шкоду у великих розмірах (від 4250 гривень).

Вартість же пошкодженого мікрофону, згідно з офіційною інформацією телеканалу "СТБ", становить 1330 грн.

Також у ході перевірки не здобуто достатніх даних, які б достовірно свідчили про наявність умислу у депутата саме перешкодити професійній діяльності як окремого журналіста, так і ЗМІ в цілому.

Прокуратура вбачає, що "дії Ткаченка були викликані настирливою наполегливістю журналістки, яка намагалася отримати відповіді на свої запитання всупереч небажанню депутата їх надавати".

Кореспондент "СТБ" Ольга Червакова вважає рішення прокуратури "ганьбою правоохоронних органів" і має намір подати в суд на дії Ткаченка.

"Я буду щаслива, якщо цю справу розгляне суд у відкритому режимі, і упевнена, що в цьому випадку буде винесене справедливе і законне рішення", - зазначила вона.

Червакова розкритикувала прокуратуру за несвоєчасне повідомлення її про своє рішення і те, що на оскарження постанови в неї залишився один день з десяти.

"Я буду вимагати в прокуратури копію постанови, яка так до мене і не дійшла, а заодно – пошукаю в їхній канцелярії копію квитанції про направлення мені цього листа. Щойно в мене на руках будуть усі документи, негайно піде звернення в суд", - заявила журналіст.

Також Червакова готує листа в комітет ВР по законодавчому забезпеченню діяльності правоохоронних органів, оскільки вважає, що рішення прокуратури і те, як про нього повідомляється громадянам, можна кваліфікувати як "бездіяльність".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News