Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпку підійдуть і Тимошенко, і Янукович

Вівторок, 29 вересня 2009, 09:34

Кандидат в президенти Сергій Тігіпко виступає за повернення до президентської форми правління.

Про це він заявив в ефірі передачі "Свобода слова" на ICTV.

"Я іду як кандидат в президенти на ту позицію, яка є. Але вона мені не подобається. Змінюють конституцію у нас два варіанти – Конституція (300 плюс один голос) і народ. Я зразу ж піду на референдум, якщо парламент не вирішить це питання", - заявив Тігіпко.

"Хай народ вирішить, хто головний – парламент, який не працює місяцями чи сильний президент, який йому підзвітний. Я переконаний, що більшість, 90%, проголосує за сильного президента", - заявив кандидат в президенти.

При цьому він не виключив співпраці з Юлією Тимошенко і Віктором Януковичем в разі їх обрання президентом.

Коментуючи економічну ситуацію, Тігіпко заявив, що необхідно змінити податкову систему і розібратися з ПДВ. Він також розкритикував дії Нацбанку й уряду в кризу.

"Провина Нацбанку в тому, що невірно рефінансували банки рік тому. Коли рефінансували, мали знати, куди ідуть гроші. Вони мали піти на повернення заощаджень. А гроші пішли на валютний ринок. Валюту скупили, загнали за кордон, а через місяць купили по 5, продали по 9", - обурився кандидат.

За його словами, кредит МВФ був не обов'язковим, якби політики не почали кожен тягти ковдру на себе.

На питання, куди ідуть гроші МВФ, Тігіпко сказав, що частина іде на фінансування дефіциту бюджету, а більша частина іде в валютні резерви Нацбанку. "І він продав уже 8 мільярдів доларів, які отримав від МВФ, на підтримку гривні. Так що ми фактично проїдаємо ці кошти", - пояснив політик-бізнесмен.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування