КС не дозволив Ющенку зупинити приватизацію ОПЗ?

Вівторок, 29 вересня 2009, 10:05

Конституційний Суд відмовив президенту у відкритті провадження за поданням про призупинення розпорядження уряду про приватизацію Одеського припортового заводу.

Про це УНІАН повідомило джерело у Фонді державного майна України.

За словами співрозмовника агентства, відповідне рішення судді КС ухвалили у понеділок ввечері.

"У зв’язку з цим жодних указів президента, які б забороняли приватизацію ОПЗ, на сьогодні немає", - сказав співрозмовник агентства.

Однак це попереднє рішення колегії суддів. Остаточне рішення КС приймає на своєму засіданні, зазначили у прес-службі КС "Інтерфаксу".

Разом із тим, дата засідання КС з цього питання поки не визначена.

Як відомо, у вівторок, 29 вересня має відбутися конкурс із продажу ОПЗ.

Фонд держмайна 15 липня цього року оголосив конкурс з продажу 99,567% державного пакета акцій ОПЗ. Стартова ціна пакета становить 4 млрд. грн. Конкурс має відбутися через 75 днів після його оголошення.

17 вересня президент Віктор Ющенко своїм указом призупинив дію положень постанови Кабінету міністрів від 3 грудня 2008 року, якими передбачено проведення приватизації ВАТ "Одеський припортовий завод".

У свою чергу, прем`єр Юлія Тимошенко заявила, що приватизація ОПЗ відбудеться у встановлені терміни – 29 вересня 2009 року, незважаючи на указ президента.

25 вересня на сайті ФДМ було розміщено повідомлення про те, що фонд одержав поштою постанову Окружного адмінсуду Києва про заборону здійснювати заходи з проведення конкурсу з продажу пакету акцій ОПЗ (22 вересня Окружний адмінсуд Києва за позовом ВАТ "Дніпроазот" (Дніпродзержинськ) втретє призупинив проведення конкурсу з ОПЗ).

За інформацією ФДМ, постанова суду доведена керівництвом Фонду до відома відповідних структурних підрозділів фонду. Фонд звернувся до Міністерства юстиції по роз`яснення про процедуру виконання постанови суду.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування