Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Раді чекають відповіді про долю документів на "Межигір’я"

Вівторок, 29 вересня 2009, 10:51

Днями з Генпрокуратури має прийти відповідь на депутатський запит про долю вилучених документів щодо резиденції "Межигір’я".

Про це "Комерсанту-Україна" сказав депутат БЮТ Святослав Олійник, член комісії ВР з розслідування обставин затримання Бориса Колеснікова, голова якої Микола Джига підписав запит на вилучення документів.

"Днями з Генпрокуратури має прийти відповідь на депутатський запит про долю цих документів (по Межигір’ю); і, швидше за все, вони дійсно там", - сказав Олиіник.

"Якщо вони в комісії, то ми не допустимо того, щоб їх відправили з парламенту скопом", - заявив бютівець.

Серед матеріалів комісії під керівництвом Джиги можуть бути оригінали документів, які підтверджують право власності на земельну ділянку в урочищі Межигір’я, де проживає лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

Сам Джига категорично заперечує, що звіт комісії і передача всіх її матеріалів до Генпрокуратури можуть бути пов'язані з документами по Межигір’ю.

За його словами, документи в Генпрокуратуру необхідно передати для того, "щоб залучити їх до кримінальної справи, яка там розслідується за фактом незаконного затримання Бориса Колеснікова".

"А документи, про які ви говорите, уже давно в Генпрокуратурі, і не дзвоніть мені більше з приводу Межигір’я!", - різко заявив він.

За словами Олійника, звіт ТСК під керівництвом Джиги з питань розслідування обставин затримання Колеснікова в квітні 2005 року, оприлюднений на сайті Верховної Ради, на засіданні ТСК не розглядався, і "за нього ніхто не голосував".

"До факту виїмки документів по Межигір’ю, яку пан Джига зробив без будь-якого доручення ТСК, робота нашої комісії була ідеальною – усі рішення приймалися колегіально, жодних непорозумінь не виникало", - сказав Олійник.

"З виїмкою цих документів комісію просто підставили, і її робота дискредитована", - вважає він.

Олійник припустив, що представлення звіту пов'язане з бажанням Джиги "якось реабілітувати ТСК після того, що було зроблено в чиїхось особистих інтересах".

2 вересня Вишгородська райдержадміністрація віддала на вимогу комісії під керівництвом Джиги документи, які підтверджують купівлю Януковичем дачі в "Межигір’ї". У запиті від 1 вересня спецкомісія попросила оригінали документів.

Джига пояснив, що документи на "Межигір’я" вилучили в зв'язку з загрозою вибуху на Київській ГЕС, "коли Колеснікова заарештували" – але не сказав, як пов'язані ці питання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування